Just another WordPress.com site

Tan Hock Chuan – Bacul dan Tunggul Kayu

Tan Hock Chuan nama yang tidak pernah didengar sebelum ini, tetapi mendapat promosi meluas di awal inkues Teoh Beng Hock. Kita membayangkan bahawa Tan Hock Chuan ini mungkin nama yang gah dalam bidang guaman sehinggakan diberikan kepercayaan oleh Peguam Negara untuk dilantik mewakili Kerajaan sebagai peguam bagi pihak Kerajaan.

Entah siapa yang membuat keputusan melantik Tan Hock Chuan, tidak diketahui puncanya. Mungkin pelantikan beliau hanya kerana beliau berbangsa cina, jadi mudah untuk mendapat simpati masyarakat cina kerana yang mati pun orang cina.

Kalau itulah sebab musabab pelantikan beliau, Kerajaan telah membuat kesilapan yang amat besar. Lihatlah kehancuran yang dicipta dan dimainkan oleh si bangsat bernama Tan Hock Chuan ini. Pemikirannya berfikiran komunis, berat sebelah dan bersekongkol dengan pembangkang.

Takkanlah kerajaan membayar beliau hanya untuk menjadi penonton inkues ini. Apa peranan sebenar beliau? Kebelakangan ini, Dato’ Abdul Razak Musa, Peguam Kanan Persekutuan yang juga pegawai di Jabatan Peguam Negara dilihat berseorangan dalam menyoal balas saksi Dr. Pornthip. Tan Hock Chuan hanya berdiam diri macam pondan dan dilihat tersengih-sengih mentertawakan Dato’ Razak. Seharusnya beliau turut membantu bertanyakan soalan dan menyokong hujah-hujah Dato’ Razak.

Kerajaan wajar buat sesuatu kepada babi bernama Tan Hock Chuan ini dan menarik balik semua pembayaran gaji dan elaun beliau. Diharapkan juga ini akan menjadi pengajaran kepada Kerajaan untuk menilai keupayaan sebenar seseorang sebelum dilantik mewakili Kerajaan. Banyak perkara yang cuba diselindungi oleh beliau sendiri. Ini bukan penasihat tetapi punasihat kepada kes ini.

Dato’ Abd Razak wajar diberikan pujian atas usaha gigihnya. Dirasakan bahawa beliau telah berjaya menangkis teori yang mengatakan TBH mati dibunuh. Namun kejayaan ini diputar belitkan dan cuba dilindungi dengan serangan peribadi ke atas beliau. Jahat sungguh permainan bangsa-bangsa bangsat dalam DAP ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s